Història

Els primers anys del club

Va ser durant la temporada 1987-1988 que es començà a competir en campionats organitzats per la Federació Catalana de Basquetbol amb els següents equips: pre-infantil masculí, juvenil masculí i juvenil femení.

Durant la temporada 1988-1989 es va comptar amb cinc equips, i durant els següents anys es va expandir la pràctica de l’esport del bàsquet al municipi. S’arribaren a formar diversos equips, tant masculins com femenins, però el seu nombre anava oscil·lant depèn de la temporada, essent el màxim de set equips i el mínim de dos durant la temporada 1999-2000, on només hi havia un sots-21 masculí i un sènior masculí.

Durant els primers anys es va comptar amb la col·laboració de l’empresa Gelats Brunés S. A.

L’any 1999, i després d’haver realitzat el procés electoral, hi hagué canvi de president, doncs en Francesc Montané va deixar el càrrec i l’entitat per motius personals, i va ocupar la presidència de la Junta Directiva -la qual fins llavors havia tingut molt pocs canvis- en Josep Manel López. La fita de la nova Junta Directiva va ser intentar comptar amb més jugadors i jugadores, i es veia com imprescindible treballar des de la base amb la creació d’algun equip de mini bàsquet.

El nou emplaçament, el pavelló

Tots les persones vinculades al club tenien clar, però, que era un inconvenient el fet de jugar en pista descoberta: de tant en tant s’havien de suspendre entrenaments o bé partits a causa de la pluja, durant l’hivern s’havia d’entrenar en una pista amb molta humitat, ... La il·lusió era poder disposar d’un recinte tancat, i així es va fer saber en diverses ocasions als responsables municipals. Van haver-hi alguns projectes, però finalment l’Ajuntament va decidir que no es cobriria la pista poliesportiva municipal, sinó que es construiria un Pavelló d’Esports.

Va ser a l’abril de l’any 2004 quan s’inaugurà el nou Pavelló Municipal d’Esports. Durant aquella temporada, la 2003-2004, hi havia quatre equips: sènior masculí, cadet masculí, infantil mixte i mini mixte (en el cas d’aquests dos últims equips competien en la lliga comarcal organitzada pel Consell Esportiu del Vallès Oriental). Aquests equips, durant el mes d’abril, van poder passar a entrenar i jugar en la nova instal·lació esportiva municipal. Aquest canvi d’ubicació, després d’haver estat gairebé divuit anys jugant en pista descoberta, va significar un gran canvi per a l’entitat.

El fet de poder disposar d’unes instal·lacions modernes i ben condicionades, juntament amb l’augment de la població en el municipi que s’ha produït en els darrers anys, ha fet que el nombre d’equips hagi augmentat molt.

L’any 2011 van tenir lloc una sèrie d’actes per commemorar el 25è aniversari del club, els quals van finalitzar el mes de novembre amb un sopar al qual hi assistiren membres de les anteriors juntes directives, antics jugadors, antics entrenadors, entrenadors i jugadors en actiu, ... També ens acompanyà en aquest acte el Sr. Joan Fa, President de la Federació Catalana de Basquetbol, el Sr. Oriol Safont, Alcalde de Vilanova del Vallès, la Sra. Sandra Álvarez, Regidora d’Esports, i altres vilanovins i vilanovines que volgueren estar presents en aquesta diada tan important per a l’entitat. En el transcurs de l’acte, el Sr. Joan Fa va lliurar al club una placa conmemorativa.

La primera Junta Directiva va estar formada pels següents membres:

  • President Francesc Montané Anglès
  • Sots-president Joan Brunés Cortés
  • Secretari Jordi Irízar Terradas
  • Tresorer Josep Fontbona Puigpey
  • Vocals Josep Manel López Ripoll
    Ramon Morales Martínez
    José Sánchez Sánchez