PROTOCOLS COVID-19 FCBQ

La Federació Catalana de Basquetbol ha desenvolupat un projecte per a la prevenció de contagis per la COVID-19 als entrenaments i competicions d’àmbit català.

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) presenta el projecte ‘Protocol per a la minorització del risc de contagi de la COVID-19 en el desenvolupament de la pràctica del basquetbol’, en format ESBORRANY, pendent d’aprovació per part de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGEAF) i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

Aquest és un projecte treballat i desenvolupat per l’FCBQ en col·laboració amb CLC Sport & Legal, un gabinet d’experts en els àmbits legal i esportiu, amb experiència i solidesa en el món de l’assessorament. Sota la direcció de Toti Mumbrú, gerent de l’FCBQ, i amb la Dra. Silvia Treviño, com a responsable metge del protocol, aquest s’ha dissenyat amb l’objectiu de minoritzar el risc de contagi de la COVID-19 prevenció de contagis de la COVID-19 als entrenaments i competicions organitzades i promogudes per la Federació Catalana de Basquetbol.

Un cop entrada la nova fase de ‘represa’, les autoritats competents en la matèria han hanat definint les normes i pautes de conducta que han de regir les relacions interpersonals i, entre d’altres, la manera de dur a terme l’activitat. Arribats aquí, l’FCBQ ha promogut l’elaboració d’aquest protocol, d’acord amb el Pla d’acció per al desconfinament esportiu de Catalunya presentat per la SGEAF i aprovat pel PROCICAT, on es determina la fase de represa de l’activitat esportiva i la competició requerint als organitzadors i titulars de les instal·lacions l’adopció de protocols específics per a la determinació de mesures que procurin evitar el risc de contagi per la COVID-19 entre les persones usuàries d’instal·lacions esportives així com participants a l’activitat.

El ‘Protocol per a la minorització del risc de contagi de la COVID-19 en el desenvolupament de la pràctica del basquetbol’ serà d’obligat compliment per a la pràctica del basquetbol (amateur) en totes les categories, competicions, tornejos i esdeveniments esportius que s’organitzin, es promoguin i s’autoritzin per l’FCBQ arreu de Catalunya.

Properament, l’FCBQ durà a terme reunions telemàtiques distribuides per territori, per tal d’explicar amb més detall el protocol i operativa a seguir, així com per aclarir els dubtes que puguin sorgir de la lectura d’aquests.

Deixa un comentari